TROUWEN OP MALTA

Weleens gedacht aan trouwen op Malta? Malta ligt middenin de Middellandse zee en maakt deel uit van een kleine archipel, met buureilandjes Gozo en Comino op slechts een klein stukje varen. Malta heeft een rijke geschiedenis en een rotsachtig landschap, maar dat maakt het er niet minder mooi op. De hoofdstad Valletta is één van de lieflijkste stadjes van Zuid-Europa, met kleine straatjes, historische gebouwen en een ongekend romantische sfeer, compleet met rijtuigjes, een prachtige kathedraal en vissersbootjes die dobberen in een schitterende baai. Bovendien schijnt de zon er (bijna) altijd, wat het een perfecte bestemming maakt voor een huwelijk in de lente of herfst.

TROUWEN OP COMINO

Comino is het derde en kleinste bewoonde eiland van de Maltezer archipel. Het heeft een oppervlakte van slechts 3.5 km2 en staat met name bekend om de stilte, de ongerepte, ruige natuur en de prachtige Blue Lagoon, een baai met kristalhelder, azuurblauw water. Het is een prachtige setting, die vaak door filmmakers wordt gebruikt. Een mooie locatie dus ook voor jullie bruiloft op Comino!

TROUWEN OP GOZO

Gozo, het kleine zusje van Malta, is een heerlijk eiland met een landelijke sfeer, mooie kerken en schilderachtige dorpjes. Alsof de tijd hier heeft stilgestaan, zo authentiek. Het is minder dichtbevolkt dan Malta en daardoor rustig en gemoedelijk. Het eiland ligt op ongeveer een half uur varen met de veerboot vanaf Malta, dus je bent er zo. Gozo betekent ‘plezier’ in het Castiliaans en wordt ook wel liefkozend het Eiland van Calypso genoemd. Volgens de Griekse mythologie werd Gozo geregeerd door de mooie nimf Calypso, die de beroemde held Odysseus zeven jaar lang vasthield als haar ‘gevangene der liefde.’ Als dat niet romantisch is?

TROUWEN VOOR DE WET OP MALTA

Als buitenlands stel kun je voor de wet trouwen op Malta, ook als je er niet woont. Hiervoor zijn  een aantal documenten nodig, die vanuit Nederland geregeld kunnen worden. Daarmee helpen we jullie natuurlijk graag op weg.

Art2Arrange Weddings. Authentiek. Stijlvol. Persoonlijk.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

SAME SEX/ GAY WEDDING OP MALTA

Malta is meer en meer een gay friendly bestemming. Sinds 2014 wordt het homohuwelijk op Malta officieel erkend.